Vrijwilligers informatie

Er staan circa 80 vrijwilligers bij Stichting Steun geregistreerd. Veel van onze vrijwilligers hebben al vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Ze begeleiden verschillende activiteiten: dagtochten, periodieke wandelingen en vakanties.

Onze vrijwilligers stellen zich belangeloos beschikbaar en krijgen alleen de gemaakte kosten vergoed. Op deze manier zorgen onze vrijwilligers ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking aan verschillende maatschappelijke activiteiten deelnemen. Zonder hun hulp zouden veel van deze activiteiten niet toegankelijk zijn. We zetten onze nieuwe vrijwilligers alleen in als zij ondersteund worden door onze ervaren vrijwilligers. Als stichting willen we de deskundigheid van de vrijwilligers bevorderen en we bieden daarvoor de mogelijkheden.

Wil jij vrijwilliger worden van Stichting Steun? Neem dan direct contact met ons op. We zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. In een kennismakingsgesprek bespreken we jouw motivatie, wensen en mogelijkheden. Er dient een verklaring omtrent gedrag (VOG) te worden overlegd, deze moet bij de woongemeente worden aangevraagd. Stichting Steun neemt de kosten van een VOG voor haar rekening.